Wie ben ik

 Mijn naam is Mietcie Schell en ik ben 47 jaar.

 Ik heb 3 kinderen: Tessa van 23, Luuk van 21 en Maaike van 17 jaar oud.

 

 

 

 

 

Mijn hobby's

Samen met Tessa heb ik al weer 10 jaar een paard, Tompion (roepnaam Tommie, hij is inmiddels al weer 22 jaar oud) waar ik graag een paar keer per week mijn vrije tijd mee doorbreng, daarnaast heb ik een Duitse Herder van 3 jaar, genaamd Axel, met regelmaat komt de hond van Tessa (ook een Duitse Herder) Tosca (4 jaar) een dagje spelen of wat langer logeren. Luuk en Maaike hebben samen al 9 jaar een konijn, die als het even kan lekker door de tuin heen rent samen met de honden.

 

Loopbaan

Ik heb na mijn middelbare schooltijd 10 jaar gewerkt als juridisch secretaresse op een advocatenkantoor in het Centrum van Eindhoven. In 1997 ben ik aan de opleiding Pedicure begonnen omdat het mij wel heel erg fijn leek om thuis te werken zodat ik er "altijd" zou zijn voor de kinderen. Na het behalen van mijn diploma Pedicure ben ik (naast het werken als secretaresse) begonnen met het opbouwen van mijn praktijk. In 2001 heb ik me volledig gericht op het thuiswerken als ZZP'er.  Door de jaren heen heb ik niet stilgezeten. Ben gediplomeerd sportmasseur geweest (helaas was dit lastig te combineren met het pedicurewerk en heb ik uiteindelijk mijn licentie laten verlopen). Ik heb op pedicuregebied verschillende applicatiecursussen gedaan (diabetische en reumatische voeten, nagelbeugels, nagelreparatie, ortheses maken, benen harsen). In 2012 heb ik als vervolg op dit alles mijn branchediploma Medisch Pedicure behaald (zie iets verder voor uitleg). In april 2018 ga ik starten met een vervolgopleiding: Medisch Pedicure Sport. Ik richt me hiermee op een hele grote (nieuwe) groep klanten (top)sporters ) met Blessurepreventie en blessurebehandeling 

 

Een nieuwe 2e locatie

In april 2017 kwam er een oproep voorbij voor een Medisch Pedicure in een nieuw op te zetten Voetcentrum in Noord Eindhoven. Ik was meteen enthousiast, samenwerken met verschillende disciplines onder 1 dak dat klonk als muziek in mijn oren. Mijn kinderen hebben me niet meer de hele dag nodig en collega's zijn na 18 jaar "alleen" gewerkt te hebben ook weer zeer welkom.

 

Ik heb mijn praktijk aan de Wildeman 18  ingericht en de afspraken beginnen langzaam aan binnen te lopen. Ik ben onderdeel van Voetcentrum Eindhoven (Podotherapie praktijk Restiau), hier werk ik dus onder 1 dak met podotherapeuten een fysiotherapeut en een orthopedisch schoenmaker. 

 

 


 

Beide praktijken zijn voor iedereen toegankelijk (ook voor rolstoelen). U hoeft nergens trappen op.

 

Medisch Pedicure en Medisch Sport Pedicure

In juli 2012 heb ik mijn diploma behaald voor Medisch Pedicure. Een medisch pedicure is breed opgeleid. Ik kan alle zogeheten risicovoeten behandelen (ontstaan ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing). Daarnaast heb ik uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie- en reparatie en anti-druk technieken. Ik heb hiermee de behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek vergroot.

 

Een Medisch Pedicure werkt volgens vastgestelde Richtlijnen en weet wanneer een client moet worden doorgestuurd/teruggestuurd naar de (behandelend) arts of Podotherapeut. Er zal ook op doelmatige wijze worden samengewerkt met andere zorgaanbieders.

Binnenkort mag ik me ook officieel Medisch Sport Pedicure noemen. De primaire doelstelling van de sportpedicure bestaat uit het verbeteren van de kwaliteit van sporten door de atleet. Er wordt advies geven aan sporters die een extra risico lopen op voet-, huid-, en nagelproblemen tijdens het sporten. Dit door het vroegtijdig signaleren, voorkomen, opheffen, verminderen en/of compenseren van problemen op dit gebied. De secundaire doelstelling bestaat uit drukontlasting, tapen, observeren van bewegingspatronen en spierversterkende oefeningen.

Wat kan ik voor u betekenen: 

Ik ben vooral gericht op voetverzorgingsmethoden en technieken bij sportgerelateerde problemen, of u nu recreatief aan sport doet of u bent een topsporter. Ik kan een analyse maken van de voet-, huid- en nagelbelasting bij diverse takken van sport, een behandelplan opstellen, de behandeling uitvoeren en juiste adviezen geven. Het geven van advies kan over allerlei onderwerpen gaan zoals juiste voetzorg, het maken van een keuze van voetzorgproducten, keuze van diverse hulpmiddelen, adviseren een andere discipline te raadplegen (sportmasseur, sportpodotherapeut, sportfysiotherapeut), etc

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pedicure, pedicure, pedicure, pedicure, pedicure, pedicure, medisch pedicure, medisch pedicure, medisch pedicure, pedicure eindhoven, pedicure eindhoven, pedicure eindhoven, pedicure Hoogstraat, pedicure Hoogstraat, pedicure Hoogstraat, pedicure Hoogstraat, pedicure gestel, pedicure gestel, pedicure gestel, pedicure gestel, pedicure bennekel, pedicure bennekel, voeten, voeten, voeten, voetverzorging, voetverzorging, voetverzorging, voeten zorg, voeten zorg