U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Wie ben ik

 Mijn naam is Mietcie Schell en ik ben 50 jaar.

 Ik heb 3 kinderen: Tessa van 26, Luuk van 24 en Maaike van 21 jaar oud.

 

 In januari 2022 heeft Tessa een mooi meisje gekregen en ben ik dus oma geworden....

 

 

 

 

Mijn hobby's

Samen met Tessa heb ik al weer 13 jaar een paard, Tompion (roepnaam Tommie, hij is 25 jaar oud) die inmiddels naar een rusthuis is verhuisd om van zijn welverdiende pensioen te genieten, daarnaast heb ik een kruising Duitse Herder/Spaanse Galgo van 5 jaar, genaamd Axel, met regelmaat komen de honden van Tessa: Duitse Herder Tosca (7 jaar) en Welsh Corgi Charlie (3 jaar) een dagje spelen of wat langer logeren.

 

Loopbaan

Ik heb na mijn middelbare schooltijd 10 jaar gewerkt als juridisch secretaresse op een advocatenkantoor in het Centrum van Eindhoven. In 1997 ben ik aan de opleiding Pedicure begonnen omdat het mij wel heel erg fijn leek om thuis te werken zodat ik er "altijd" zou zijn voor de kinderen. Na het behalen van mijn diploma Pedicure ben ik (naast het werken als secretaresse) begonnen met het opbouwen van mijn praktijk. In 2001 heb ik me volledig gericht op het thuiswerken als ZZP'er.  Door de jaren heen heb ik niet stilgezeten. Ben gediplomeerd sportmasseur geweest (helaas was dit lastig te combineren met het pedicurewerk en heb ik uiteindelijk mijn licentie laten verlopen). Ik heb op pedicure gebied verschillende applicatiecursussen gedaan (diabetische en reumatische voeten, nagelbeugels, nagelreparatie, ortheses maken, benen harsen). In 2012 heb ik als vervolg op dit alles mijn branchediploma Medisch Pedicure behaald (zie iets verder voor uitleg).

 

Na 20 jaar mijn praktijk aan huis te hebben is het tijd om verder te gaan. Vanaf 1 december 2019 is mijn praktijk van de Hoogstraat naar Karel de Grotelaan 349 verhuisd. Erg dicht in de buurt dus ideaal.  

 

Een nieuwe 2e locatie

In april 2017 kwam er een oproep voorbij voor een Medisch Pedicure in een nieuw op te zetten Voetcentrum in Noord Eindhoven (Podotherapie praktijk Restiau). Ik was meteen enthousiast, samenwerken met verschillende disciplines onder 1 dak dat klonk als muziek in mijn oren. Mijn kinderen hebben me niet meer de hele dag nodig en collega's zijn na 18 jaar "alleen" gewerkt te hebben ook weer zeer welkom.

 

 

 


 

Beide praktijken zijn voor iedereen toegankelijk (ook voor rolstoelen). U hoeft nergens trappen op.

 

Medisch Pedicure en Medisch Sport Pedicure

In juli 2012 heb ik mijn diploma behaald voor Medisch Pedicure. Een medisch pedicure is breed opgeleid. Ik kan alle zogeheten risicovoeten behandelen (ontstaan ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing). Daarnaast heb ik uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie- en reparatie en anti-druk technieken. Ik heb hiermee de behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek vergroot.

 

Een Medisch Pedicure werkt volgens vastgestelde Richtlijnen en weet wanneer een client moet worden doorgestuurd/teruggestuurd naar de (behandelend) arts of Podotherapeut. Er zal ook op doelmatige wijze worden samengewerkt met andere zorgaanbieders.

 

Hiernaast heb ik ook de opleiding Medisch Sport Pedicure gedaan. De primaire doelstelling van de sportpedicure bestaat uit het verbeteren van de kwaliteit van sporten door de atleet. Er wordt advies geven aan sporters die een extra risico lopen op voet-, huid-, en nagelproblemen tijdens het sporten. Dit door het vroegtijdig signaleren, voorkomen, opheffen, verminderen en/of compenseren van problemen op dit gebied. De secundaire doelstelling bestaat uit drukontlasting, tapen, observeren van bewegingspatronen en spierversterkende oefeningen.

Wat kan ik voor u betekenen op sportgebied: 

Ik ben vooral gericht op voetverzorgingsmethoden en technieken bij sportgerelateerde problemen, of u nu recreatief aan sport doet of u bent een topsporter. Ik kan een analyse maken van de voet-, huid- en nagelbelasting bij diverse takken van sport, een behandelplan opstellen, de behandeling uitvoeren en juiste adviezen geven. Het geven van advies kan over allerlei onderwerpen gaan zoals juiste voetzorg, het maken van een keuze van voetzorgproducten, keuze van diverse hulpmiddelen, adviseren een andere discipline te raadplegen (sportmasseur, sportpodotherapeut, sportfysiotherapeut), etc

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pedicure eindhoven, pedicure eindhoven, pedicure eindhoven, pedicure eindhoven, pedicure eindhoven, pedicure eindhoven, medisch pedicure eindhoven, medisch pedicure eindhoven, medisch pedicure, pedicure eindhoven, pedicure eindhoven, pedicure eindhoven, pedicure Hoogstraat, pedicure Hoogstraat, pedicure Hoogstraat, pedicure Hoogstraat, pedicure gestel, pedicure gestel, pedicure gestel, pedicure gestel, pedicure bennekel, pedicure bennekel, voeten, voeten, voeten, voetverzorging eindhoven, voetverzorging eindhoven, voetverzorging eindhoven, voeten zorg, voeten zorg 

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

 

 

  Meivakantie: van 2 t/m 6 mei

Zomervakantie: 11 t/m 15 juli en 1 t/m 12 augustus

 

 

 

Mijn praktijk is gevestigd op 2 locaties:

 

Karel de Grotelaan 349

(bij sportpodotherapie Profysic), Gestel

 

en

 

Wildeman 18

(bij Voetcentrum Eindhoven, Podotherapie Restiau), Blixembosch

 

 

 

 

 

MIJN PRAKTIJK OP DE KAREL DE GROTELAAN ZIT OP DIT MOMENT VOL!!!

 

 

Klik hier voor een online afspraak! (ALLEEN MOGELIJK VOOR DE WILDEMAN)

 

Volgt u mij al op INSTAGRAM

 

 

 

 

 

 

New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail